Přeskočit na obsah

Články

Stanovisko Ministerstva dopravy k pískování skel VIN

Vzhledem k tomu, že se objevují v provozu ve zvýšené míře vozidla, která mají provedeny nepřípustné úpravy zasklení ztemněním předních bočních...

Vzhledem k tomu, že se objevují v provozu ve zvýšené míře vozidla, která mají provedeny nepřípustné úpravy zasklení ztemněním předních bočních skel a čelních skel, nebo jsou na těchto sklech používány neschválené reklamní a obdobné nálepky vydává odbor schvalování vozidel a předpisů Ministerstva dopravy (dále jen „ministerstvo“) toto stanovisko: 

 

Všechny úpravy a opravy zasklení vozidel, které mají za následek snížení světelné propustnosti zasklení, je možné provádět pouze za dodržení podmínek daných předpisem EHK č. 43, resp. směrnicí 92/22/EHS a musí podle nich být schváleny. Podle těchto technických předpisů nesmí být celková propustnost světla čelního skla a předních bočních skel nižší než 70 %.

 

Dodržování výše uvedených technických požadavků je zajištěno při schvalování technické způsobilosti úprav ministerstvem za pomoci pověřených zkušeben a na mezinárodní úrovni homologací skel podle předpisu EHK č. 43. Ztemnění skel je provedeno buď výrobci vozidel již v prvovýrobě, nebo pak v provozu dodatečnou úpravou (kromě čelního skla, u kterého jsou jakékoliv dodatečné úpravy nepřípustné).

 

Tyto požadavky byly stanoveny s ohledem na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Jestliže v důsledku zatemnění skel řidiči druhých vozidel a chodci nemohou rozpoznat řidiče a ztrácí tak možnost reagovat na jeho chování, je jasně porušeno jedno ze základních pravidel bezpečného provozu, tj. že řidič musí co nejlépe vidět a být viděn. Snižuje se i možnost rozpoznávat a reagovat na dopravní situaci za snížené viditelnosti.

 

Dodatečné úpravy provedené v souladu se schválením ministerstva musí pak být označeny na jednotlivých sklech nálepkou, kde vedle informacích o výrobku je i schvalovací značka ATEST 8SD xxxx.


Naše firma má certifikát od MD na pískování VIN jako jedna z pár firem v ČR! 


 

Proč Construct

Krádeže vozidel jsou v České republice jednou z nejrozšířenějších kriminálních činností. Ročně se zde ukradne přibližně 10 000 vozů. Ukrást...

Proč Construct

Krádeže vozidel jsou v České republice jednou z nejrozšířenějších kriminálních činností. Ročně se zde ukradne přibližně 10 000 vozů. Ukrást automobil je... totiž pro zkušené zloděje jednoduchou záležitostí. Vozy se kradou převážně na náhradní díly anebo je organizované gangy vyváží do zahraničí, jejich následné dohledání je proto téměř nemožné.

ŘEŠENÍ – MECHANICKÉ ZABEZPEČENÍ

Spolehlivým prostředkem proti odcizení vozu je mechanické zabezpečení řadicí páky, které blokuje pohyblivé části mechanismu řazení. Zamyká se ve zpětném chodu (u manuální převodovky) či v poloze parking (u automatické převodovky), díky čemuž není možné s vozidlem odjet.

PROČ CONSTRUCT:

  • Nelze deaktivovat žádnými rušičkami signálu
  • Není závislé na autobaterii ani jiných funkcích vozidla
  • Jeho nenápadné a bezhlučné překonání na ulici je prakticky nemožné
  • Výrazně prodlužuje čas, který je ochoten zloděj přímo ve voze riskovat

Nejvíce se kradou firemní fordy a škodovky

Loni podle LeasePlanu zloději ukradli 0,67 procenta firemních fordů a 0,5 procenta škodovek. "Statistiky ukazují, že největší zájem mají zloději...

Nejvíce se kradou firemní fordy a škodovky

Loni podle LeasePlanu zloději ukradli 0,67 procenta firemních fordů a 0,5 procenta škodovek. "Statistiky ukazují, že největší zájem mají zloději o modely vozidel, které jsou už delší dobu na trhu. Důvodem krádeže je totiž obvykle pořízení náhradních dílů, kdy je odcizený vůz co nejrychleji rozebrán a díly z něj pak putují do neautorizovaných servisů. Trvale rostoucí nárůst počtu krádeží proto zaznamenáváme u vozů Škoda v roce 2011 pak došlo také k výraznějšímu nárůstu u značky Ford. Tradičně nejméně se kradou japonská auta," uvedl specialista LeasePlanu Michal Prokopec.

Na krádežích se podle zkušeností leasingové společnosti podílejí organizované skupiny zlodějů, které často v určitém místě během jediné noci odcizí více vozidel konkrétního modelu. Podle Prokopce je jakékoliv zabezpečení vozu lepší než žádné, motoristé by ale měli kombinovat více systémů. Riziko krádeže může snížit i výběr vhodného místa k parkování.

Zloději mění kořist. Nejžádanější jsou starší auta na díly

Pokud máte doma deset let starou škodovku a myslíte si, že na parkovišti dají zloději aut raději přednost novému BMW či audi, jste na omylu....

Pokud máte doma deset let starou škodovku a myslíte si, že na parkovišti dají zloději aut raději přednost novému BMW či audi, jste na omylu.

Policejní statistiky za loňský rok ukazují novou "módu" mezi zloději aut: krádeže starších a levnějších aut na náhradní díly. Podle odhadů společnosti Cebia loni skončilo na náhradní díly až 40 procent všech ukradených vozů. "Ve větší míře dochází ke krádežím levnějších ojetých vozidel," řekla mluvčí policejního prezidia Eva Stulíková.

Construct

Něco málo o mechanickém zabezpečení construct. Firma construct má se zabezpečením vozidel praxi v tomto oboru přes 20 let, její hlavní čiností je...

Něco málo o mechanickém zabezpečení construct. Firma construct má se zabezpečením vozidel praxi v tomto oboru přes 20 let, její hlavní čiností je prodej mechanického zabezpečení vozidel. Jeho princip spočívá v blokaci zpětného chodu a v automatických převodech v zamčené poloze. Viditelná je jen zámková část, ostatní části jsou ukryté ve středovém panelu.

Předností firmy Construct je použití kvalitních materiálů, i kvalitních trezorových klíčů, které nemají konkurenci, odpovídá tomu i proškolení autorizovaných dílen a jejich kontroly práce od techniků firmy Construct. Dále Vám zajístí asistenční službu, záruka na zámky včetně montáže je pět let. Nemůžeme Vám doporučit kvalitnějšího prodejce a partnera na Vaše cesty, jeho výrobky jsou podrobeny přísnými kriteriemi náročných testů a zkoušek. Construct je jednička v zabezpečení.

Jak vybrat zabezpečení vozidel?

Dle statistik, které udává Ministerstvo vnitra České republiky, je v ČR každých 40 minut ukradeno jedno vozidlo. Denně to je 35 vozidel a průměrně...

Jak vybrat zabezpečení vozidel?

Dle statistik, které udává Ministerstvo vnitra České republiky, je v ČR každých 40 minut ukradeno jedno vozidlo. Denně to je 35 vozidel a průměrně 1050 ukradených vozidel za měsíc. Nechcete aby se do těchto statistik zařadilo i Vaše auto? V tom případě věnujte pozornost zabezpečení vozidel! V současné době je na trhu mnoho typů zabezpečení vozidel a těžko se tedy vybírá to správné.

Budeme rádi, když Vám budeme moci pomoct...